klussen en tuinieren

schilderen

of het leren

Een hulpvraag voor deze vrijwilligersgroep kan om verschillende redenen de kant van De Trossel op komen, bijvoorbeeld omdat het klussen en tuinieren, tijdelijk, vanwege ziekte of een blessure niet lukt. De Trossel kan ook uitkomst bieden als de partner, de buurman of de vriend, aarop altijd een beroep gedaan kon worden, niet meer in staat is om te helpen en iemand zelf de vaardigheden niet beheerst.

Vrijwilligers zijn ook altijd bereid om instructie en tips te geven wanneer iemand zelf bepaalde klussen wil uitvoeren. Bij deze vrijwilligersgroep gaat het vaak om kleine klussen bijvoorbeeld het repareren van een fiets, het bieden van hulp bij tuinieren of het resetten van een televisie. Het kan echter ook om een grote klus gaan. Bij elke hulpvraag wordt eerst afgewogen of de vraag past bij de uitgangspunten van De Trossel: de persoonlijke situatie van de hulpvrager wordt hierin ook meegenomen. .

lees verder
foto frans hollander

leren

schilderen

De vrijwilligers op de foto, Bert Dijns en Henri Vogels, zijn aan de slag geweest voor De Trossel en hebben hulp geboden bij een flinke klus. Er is hulp geboden bij het (leren) schilderen van houtwerk en muren. Door de grote en enthousiaste inzet van deze vrijwilligers is op zeer efficiënte wijze de klus geklaard en het resultaat is prachtig!.

Lees verder