dorpscoöperatie

vrijwilligers
genoeg in Schalkwijk

Schalkwijk en Tull en 't Waal hebben veel inwoners die zich graag inzetten voor de plaatsgenoten. In 2006 is een foto gemaakt met alle vrijwilligers die op de een of andere manier actief waren in het dorp.

Uit de enquête die wij in november 2018 hebben gehouden bleek, dat er nog steeds veel vrijwilligers zijn. Zij hebben zich aangeboden voor een veelheid aan activiteiten:

Helpen bij het boodschappen doen / vervoer verzorgen voor mensen die slecht ter been zijn / koffie schenken / helpen bij het invullen van formulieren / klussen in en om het huis / wandelen / tuinonderhoud / administratieve ondersteuning / financiële adviezen geven / geestelijke ondersteuning / hulp bij computer of tablet

meld u aan

wie vormen
De Trossel?

De Geloofsgemeenschap H. Michaël van Schalkwijk en Tull en ’t Waal, de Hervormde Geloofsgemeenschap, de Werkgroep Senioren Schalkwijk en het Sociaal-Cultureel Centrum De Wiese in Schalkwijk en vanuit vele bewoners vormen samen een ‘Zorg en Welzijn Netwerk Schalkwijk / Tull en ’t Waal’. Er is gekozen voor een projectmatige aanpak om dit te realiseren.

Er is contact gezocht met de gemeente Houten, die gaarne bereid was mee te werken. LEADER zorgt voor een geldelijke ondersteuning.

meld u aan

op de
shirtjes

Het meisjesvoetbalteam van kinderen onder de 11 jaar speelt in shirtjes met daarop het logo van De Trossel.

Zaterdagochtend 27 maart 2021, er stond veel wind en het was koud, maar op het voetbalveld scheen de zon. Het team ‘meisjes onder de 11’ presenteerde zich deze ochtend in het nieuwe tenue met het logo van De Trossel. Heel blij en enthousiast kwam het team uit de kleedkamer, samen met hun leidsters. Deze twee vrouwen, Jantine Zumbrink en Trudy Winkel, hebben het initiatief genomen het Trossel-logo op de shirtjes te laten drukken.

meld u aan

2735

aantal inwoners van Schalkwijk en Tull en 't Waal (jan.2020)

129

aangemelde vrijwilligers

2019

officieel gestart

belangrijke vrijwilligers

Ineke

Kool

Marian

van der Ven

Conny

Middelweerd

Dirk

Dekker

Ninke

van Keulen

Sjaak

Kok

Johan

de Bruijn

Frans

Hollander

Arie

van Rooijen

Marian

Gerristen

Maria

Scholts

Johan

Vernooij

Nanny

Buschgens

Gert-Jan

Windhorst

Martin

Meirink

foto's

contact

  • De Trossel
  • 06 29820055‬
  • dorpsondersteuners@detrossel.nl