Dorpsondersteuner

werkt

vraaggericht

De dorpsondersteuners verbinden informele en formele hulp aan inwoners van Schalkwijk. Zij kunnen met hun vragen en problemen bij de dorpsondersteuner terecht. Die zal niet een oplossing aanreiken, maar wel een weg wijzen om het probleem op te lossen..

De dorpsondersteuner werkt vraaggericht. U moet altijd met een vraag naar de dorpsondersteuner komen.

lees verder

kleine kernen

overeind houden

De wens De Trossel op te richten is ontstaan vanuit de visie dat het belangrijk is dat mensen de regie over hun leven in eigen hand hebben. Dat ze hun eigen keuzes kunnen maken. Dit is niet vanzelfsprekend in een tijd dat mensen steeds meer op zichzelf worden teruggeworpen en waarin tegelijkertijd een groter beroep wordt gedaan op de eigen verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid.

Samen met de eigen inwoners van de dorpen (en met ondersteuning van professionals waar nodig) willen de initiatiefnemers een hulp- en zorgstructuur op zetten, die inwoners helpt en ondersteunt daar waar dat nodig is. Hierbij wordt geleerd van goede voorbeelden elders in het land, en zal dit worden toegespitst op de situatie in Schalkwijk en Tull en ’t Waal. De Trossel wil de kleine kernen overeind houden.

meld u hier aan

drie

dorpsondersteuners

De Trossel beschikt over drie dorpsondersteuners: Marian van der Ven, Ineke Kool en Conny Middelweerd.

Er is een TrosselTelefoon! U kunt bellen met nummer 06 29820055 en bij geen gehoor op de voicemail uw naam en telefoonnummer inspreken; dan wordt u binnen 1 dag teruggebeld. U kunt ook een mailtje sturen naar dorpsondersteuners@detrossel.nl.

lees verder

vrijwilligers-

avonden

Op 24 april en 9 mei 2019 organiseerden de dorpsondersteuners twee avonden waarop alle aangemelde vrijwiliigers zijn uitgenodigd. Rond de 70 vrijwilliigers gaven gehoor aan de uitnodiging. Ze maakten kennis met elkaar en maakten afspraken over de werkwijze binnen De Trossel.

Van de avonden is een verslag gemaakt, dat u via de knop hieronder kunt downloaden.

lees het verslag

dorpsondersteuners

krijgen taart

Het werk van de dorpsondersteuners wordt hogelijk gewaardeerd. Op Valentijnsdag, 14 februari 2019, kregen Marian, Marian en Conny van het CDA een taart aangeboden. De uitreiking vond plaats tijdens een drukbezochte koffie-ochtend.

lees verder