breicafé

het

breicafé

Nu ook bij De Trossel: ons breicafé. Elke maandag in de Wiese vanaf 13:30 uur. Al een succes op meer plaatsen in Nederland en voorheen bij Tuin Brassica. Gewoon gezellig samen breien (of borduren of ander handwerk), patronen uitwisselen en onderlinge hulp bij lastige steken. Brei een leuk cadeau of een trui voor jezelf. Met een kopje koffie of thee en wat lekkers.

De eerste bijeenkomst in het breicafé was op maandag 5 juli 2021. Elke volgende maandag is er opnieuw een breicafé. Om de veertien dagen is er naast het breicafé ook kaarten maken. Dat is op de even dagen. Daarbij kan het zijn dat we niet alleen breien, maar ook andere creatieve dingen doen, zoals haken, punniken, werken met klei.

lees verder
foto frans hollander

geschiedenis

breicafé

Zo’n vijf jaar geleden startte Elly Hollander het breicafé. Elke vrijdagmiddag kwamen tussen de tien en twintig dames, jong en oud, samen in het Tuinhuis van Brassica om gezellig te breien, elkaar te ontmoeten en bij te praten. Het breicafé kun je wel een succes noemen. In 2020 kwam Corona en dat maakte het onmogelijk met zovelen samen te komen in de kleine ruimte van het Tuinhuis. Op zoek naar een geschikte andere ruimte, belandden de breisters in de Trossel-zaal van De Wiese. Verschillende keren zijn de breisters daar samengekomen om op anderhalve meter afstand verder te breien. Totdat ook dat niet meer mocht. Nu ligt het Breicafé stil, net als vele andere activiteiten. Maar inmiddels was het contact gelegd tussen het Breicafé en De Trossel en het idee ontstond om het Breicafé onder te brengen bij De Trossel. In de vergadering van januari 2021 heeft het bestuur besloten dat het Breicafé bij De Trossel hoort. Een mooie toevoeging aan ons pakket.

Lees verder