kaarten

rummikub of

kaarten

Elke dinsdagmiddag kan er in de grote zaal van de Wiese worden gekaart. Het meest gespeelde spel is klaverjassen. Maar ook andere spellen zijn mogelijk. Zo is eer een klein groepje dat rummikub speelt.

De kaartmiddag is al jaren op dinsdagmiddag. De aanvangstijd is 13.30 uur. Rond half vijf gaan de meeste kaarters weer naar huis. In beginsel is de middag bedoeld voor 55-plussers, maar ook jongere spelers zijn van harte welkom. De kosten zijn € 5 per middag. U krijgt daarvoor 2 consumpties en een lekker hapje. Overige consumpties zijn voor eigen rekening.

lees verder
foto

de

kaartsoos

Meer dan 50 jaar geleden, in 1969, begonnen Zuster Vendrig, Jo Heijmink Liesert, Willem van der Velden en Dirk Kool een wekelijks kaartclubje in Het Gebouw. Er werd voornamelijk geklaverjast door een aantal dorpsgenoten. In de jaren daarna werden zij opgevolgd door o.a. Jan van Leur, Joop Schevers, Jan Pouw en Johan van Buren.

In 2002 nam Aart de Wit de taken over van Jan Pouw en hij zit nu nog steeds in de driekoppige leiding, met Ben van Kuik (2015) en Martin Meirink (2016). In 2012 ging de kartsoos over naar De Wiese. Daar wordt nu elke dinsdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur geklaverjast onder leiding van genoemd drietal. Vanaf 13.00 uur loopt er een vijftigtal kaarters binnen. De kaarters worden over de tafels verdeeld en spelen dan meestal drie bomen. Een tweetal vrijwilligers verzorgt een kopje koffie, een drankje en een snack. Soms trakteert een deelnemer op een extra snack als die jarig is of iets anders te vieren heeft. Op een gegeven moment wordt er een bel geluid, waarna het eerste koppel dat een pit speelt een prijsje wint.

Naast kaarten wordt er gezellig gekletst over het laatste nieuws uit het dorp en over het wel en wee van de deelnemers. Inmiddels is de kaartsoos onder de vleugels van De Trossel beland en zij hoopt nog vele jaren zo door te gaan.

Lees verder